Gezi tutuklusu Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini söyleyen AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'e bir tepki de kız kardeşi İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş'ten geldi.

İYİ Parti'li Ayyüce Türkeş, ağabeyi Tuğrul Türkeş’in Osman Kavala ile ilgili sözleri üzerine sosyal medya hesabından Alparslan Türkeş’in milliyetçilik anlayışını yanlış temsil ettiği şeklinde yorum yaptı.

"Herkes Haddini Bilecek"

Ayyüce Türkeş, "Ömrünün bir saniyesi bile hapishane de geçmemesi gereken Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala'yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir. Herkes haddini ve yerini bilecek" derken, "Başbuğ Türkeş kendi evladı dahil hiçkimseye bedel ödetmemiştir; hertürlü bedeli kendi ödemiş ve arkasında çok büyük gurur verici bir manevi miras bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

Tuğrul Türkeş Karşılık Verdi

Tuğrul Türkeş ise, "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Benim sosyal medyada paylaştığım mesajlarım ve yapılan söyleşi akabinde gelen sitem, eleştiri ve karşıt düşüncelere yönelik bir yorum beklendiği açıktır. Ben hiçbir yazımda ve/veya konuşmamda Rahmetli Türkeş'e atıf veya alıntı yapmadım, yapmam. Bunlar, olmayan konularda fikir yürütmek istiyorlar. Konu beni veya aileyi ilgilendiren bir konu değildir.

Daha önce de altını çizdiğimiz gibi mesele; Türkiye ve uluslararası arenada yaşananlar ve bunların nasıl çözüleceğini öngörerek hamle yapmaktır. Konuyu bu ana hedefinden çıkartıp meseleyi ailevi ve/veya başka mecralarda tartışmaya kalkmak işin özüne zarar verir. Bu nedenle bunu asla yapmayacağım.

Ben hala yaklaşık 3 ay önce sorduğum sorulara ve devamındaki ilave sorularıma cevap arıyorum. Ben TBMM çatısı altında görev yapan 593 milletvekilinden birisiyim. Umarım ve dilerim ki diğer 592 arkadaşımı da beni takip, kontrol ve denetlediğiniz gibi takip ediyorsunuzdur."

Ne Olmuştu?

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala için, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim" demişti.

Ayrıca, "Osman Kavala'nın durumu, laboratuvar gibidir. Altını kırmızıyla çizmek gerekir. Osman Kavala, casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı'yla ilgili davadan yargılandı. Ama 7 yıl süren bir yargılama mı olur?" ifadelerini kullanmıştı.