2 ay önce GÜNDEM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tahminlerine göre hava sıcaklıkları ülke genelinde 1 ila 3 derece arasında artacak.

2 ay önce GÜNDEM

Türkiye'nin yangınla mücadele eden Yunanistan'a destek amacıyla gönderdiği iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'na indi.

2 ay önce YEREL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mandalinası başta olmak üzere narenciyesiyle ünlü Yarımada’da verimliliği ve kaliteyi artırmak için Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelesini sürdürüyor. Karaburun’da 6 mahalledeki 157 üreticiye 1900 tuzak ve feromon dağıtılarak hem girdi maliyeti azaltıldı hem kimyasal ilaç kullanımının önüne geçildi.

2 ay önce GÜNDEM

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), İzmir, Manisa, Mersin, Sakarya ve Sivas'taki 6 ruhsatlı jeotermal alan için ihale düzenleyecek.

2 ay önce YEREL

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentteki en büyük sokak basketbolu organizasyonu 3x3 Streetball İzmir Cup 2024’ün üçüncü etabı Göztepe sahilinde yapıldı. 17-18 Ağustos tarihlerinde ise Karşıyaka etabı var.

2 ay önce YEREL

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan meclisinin ilk oturumunda, İzmir'in İsrail'den Tel-Aviv ile olan kardeş şehir protokolünün oy birliğiyle iptal edilmesi kararı çıktı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Haziran ayında yapılan toplantıda Filistin'in Gazze kenti ile kardeş kent olmak için karar almıştı.

2 ay önce DÜNYA

Nijerya'nın Taraba eyaletinde yolcu otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti.

2 ay önce DÜNYA

Kolombiya'da, "taşra muhafızları" isimli silahlı grup tarafından 10 Ağustos'ta zorla alıkonulan 66 asker daha serbest bırakıldı.

2 ay önce DÜNYA

Elon Musk'ın Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile X sosyal medya platformunda yapacağı yayında teknik sorun yaşandı.

2 ay önce DÜNYA

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris'in Joe Biden'dan daha "yetersiz" bir siyasetçi olduğunu savunarak, "5 Kasım ülke tarihimizin en önemli günü olacak. Bu seçimler şimdiye kadarki en önemli seçimler olacak. Muhtemelen tarihimizin en önemli günü olacak." dedi.